Smokey eyes

14085 views 3 Comments
83 % yumy

Smokey eyes

Een on going trend zijn en blijven smokey eyes. Bij deze oogmake-up is de wimperaanzet het donkerste deel. Richting de wenkbrauwen wordt de kleur steeds lichter, alsof de kleur op het ooglid in rook op gaat. Smokey eyes dus.

Je kunt deze techniek toepassen met alle kleuren: antraciet of donkerbruin voor een intense uitgaanslook, knalblauw voor een fashionable twist en pink voor natural smokey eyes.

image072 kopie

Smokey eyes…. Zo doe je het!

Zet met een donkerbruin, zwart of antraciet kohlpotlood een dik lijntje vlak langs de wimpers op het bovenste ooglid.  Vervaag het kohlpotloodlijntje op het bovenste ooglid met een oogschaduwkwastje. Dit is de basis van je smokey eyes.

De contouren van je oogmake-up heb je zojuist gezet. Het is nu tijd om deze in te kleuren. Met de Casuelle Smokey eyes sets heb je de keuze uit allerlei kleuren. Populair zijn antraciet (donkergrijs) en bruin, maar de kleurige variant is momenteel trendy en met de lichte kleuren creëer je een betoverende nude make-up. Iedere set heeft een donkere kleur, een middentoon en een highlighter.

Stap 1: De buitenzijde van je make-up moet donkerder zijn dan de binnenkant. Neem de eyeshaduw brush en begin met de donkerste kleur. Werk bij het aanbrengen van de oogschaduw van buiten naar binnen en van onder naar boven. Vervaag met het oogschaduwkwastje de oogschaduw vanaf de wimperimplant van donker naar bijna niets.

Stap 2: Je kunt het zo licht of donker maken als je zelf wilt, laat midden op je bewegende ooglid een beetje huid zichtbaar. Werk in stapjes en breng steeds een kleine hoeveelheid aan totdat je het gewenste effect hebt bereikt. De kleur moet intens zijn, vooral bij de aanzet van je wimpers en in je arcadeboog: de arcadeboog begint waar het bewegende gedeelte van je ooglid ophoudt .

Stap 3: Vaag de donkere kleur een beetje uit en breng de middenkleur aan op het midden van je oog, daar waar je net een stukje huid zichtbaar hebt gelaten.

Stap 4: Breng na het aanbrengen van de oogschaduw nog eens een lijntje aan voor een extra intense oogopslag. Dit kan met het oogpotlood uit de smokey eyes set of met Casuelle eyeliner.

Trek nu ook een kohlpotloodlijntje langs de wimpers van het onderste ooglid. Vervaag dit lijntje voorzichtig een beetje met het oogschaduwkwastje en vermeng het met een vleugje oogschaduw in dezelfde kleur als op je bovenste ooglid. Trek de oogschaduw door tot in je ooghoek. Zorg er voor dat de hoek lichtjes ‘omhoog’ eindigt om te voorkomen dat je een droevige oogopslag krijgt.

Als je een highlighter of lichte oogschaduw onder je wenkbrauwen aanbrengt, versterk je je oogopslag. Breng het aan net onder je wenkbrauwen, op je wenkbrauwbot en beperk het tot het  ‘hoekje’ van je wenkbrauw. Breng een vleugje lichte oogschaduw in je binnenste ooghoek aan om de look wat luchtiger te maken.

Krul je bovenste wimpers met een wimperkruller voor een extra intense oogopslag. Maak de look af met een flinke hoeveelheid mascara op bovenste en onderste wimpers. More is more in deze look!

Tip:

De regel is dat je mascara aanbrengt na je oogmake-up. Nadeel is dan dat je je oogmake-up beschadigd mocht je per ongeluk knoeien met de mascara. Daarom kun je ook éérst mascara aanbrengen, daarna oogmake-up en als finishing touch nog een laagje mascara.

Mascara aanbrengen vergt een beetje geduld èn meerdere laagjes. Het beste gebruik je een bijna lege mascara voor het eerste laagje op je wimpers. Als dat gedroogd is, ga je er met de volle mascara steeds een dun laagje over heen zetten. Maak niet alleen ‘strijkende’ bewegingen, maar ook ‘zigzaggende’ zodat de mascara ook aan de zijkanten van je wimperhaartjes kan hechten.

Vergeet in deze look je wenkbrauwen niet! Breng ze in model met de Casuelle eyebrowbrush en zet ze wat extra aan met een wenkbrauwpotlood indien nodig.

 

image074 kopieimage069 kopieimage075 kopie

 

 

 

Please like & share:

Total Score

Review Criteria 1 80%
Review Criteria 2 100%
Review Criteria 3 90%
Review Criteria 4 65%
Review Criteria 5 80%