Red me!

437 views

Red me!

Voorkomen van gespleten nagels
Om te voorkomen dat je nagels splijten of snel scheuren kun je je nagels beter niet knippen maar vijlen. Vijl altijd van de buitenzijde van je vingertop naar het midden van nagel. Maak geen ‘zagende’ beweging maar vijl één richting op: van buiten naar de top van je nagel. Als je een helft gedaan hebt, doe je de andere helft van je nagel.

Nagels langer laten lijken
Heb je van nature een vrij breed nagelbed? Je kunt je nagels optisch langer laten lijken door de nagels rond of puntig te vijlen. Blijf weg van de vierkante vorm, deze zal je nagels juist breder doen lijken.
Breng je nagellak niet geheel over de breedte van je nagel aan. Laat aan beide zijden van je nagel circa 1 mm over waar je geen nagellak aanbrengt.  Dit trucje werkt ook om je handen slanker te laten lijken.

Beschadiging in nagellak tijden lakken

Wil je een vergeten stukje bijwerken of heb je een beschadiging in je nagellak terwijl de lak nog nat is? Je kunt proberen om het snel bij te werken. Dit doe je zo: zorg dat je een niet al te zuinige hoeveelheid nagellak aan je borsteltje hebt en lak vervolgens in een vloeiende beweging over de nagel die je bij wilt werken. De nagellak zal in veel gevallen de onderliggende laag glad trekken.  Sommige lakken lenen zich hier beter voor dan anderen. En sommige mensen zijn hier handiger in dan anderen. Nogmaals: oefening baart kunst!

Laagje voor laagje: je kunt beter iets minder aanbrengen en daarna nog een extra laagje, dan in één keer teveel aanbrengen waardoor de nagellak slecht droogt en misschien uitloopt.

Sealen: maak alle bewegingen heel lang, ga als het ware wat ‘over’ de top van de nagel heen om ervoor te zorgen dat je de kans op snel afbladderen verkleint: zo ‘seal’ je als het ware je nagel.

 

image066 kopie

Please like & share: